top of page

Verenigingen

Bij ons is iedereen welkom!

Dorpshuis De Poort wordt wekelijks in gebruik genomen door diverse verenigingen uit Herwijnen en de regio. Omdat er drie verschillende zalen zijn is er veel mogelijk. Zo zijn er streetdance-lessen, gymlessen, muzieklessen en nog talloze andere activiteiten die ook wekelijks plaatsvinden.

Zowel verenigingen als zakelijke partners maken gebruik van de drie grote zalen. En dat maakt Dorpshuis De Poort geschikt voor diverse doeleinden.

Naast onderstaande verenigingen zijn er nog ruim twintig andere verenigingen uit de regio die gebruik maken van Dorpshuis De Poort.

Muziekvereniging "Wilhelmina"

Iedere dinsdagavond klinken in het dorpshuis de klanken van Muziekvereniging Wilhelmina. Een vereniging waar een gezellige sfeer hoog in het vaandel staat en waar iedereen zijn uitdaging kan vinden op muzikaal gebied. Behalve de fanfare bestaat de vereniging uit een slagwerkgroep en een blaaskapel. 

Muziekvereniging Wilhelmina is opgericht in 1898 en neemt een belangrijke plaats in in Herwijnen. Naast de eigen concerten, speelt de fanfare ook tijdens allerlei speciale gebeurtenissen zoals Koningsdag, de jaarlijkse braderie of de opening van een nieuw wandelpad. 

Meer weten? Neem een kijkje op de Facebookpagina of loop even binnen op dinsdag tussen 20:00 en 22:00 uur. 

Open Eettafel Herwijnen

Iedere 3e dinsdag van de maand vindt de open eettafel plaats in Dorpshuis De Poort in Herwijnen. De open eettafel is een initiatief van Welzijn West Betuwe en is bedoeld als een gezellig samenzijn voor iedereen boven de 55 jaar. De inloop is vanaf 11:30 uur en om 12:30 wordt er een driegangenmenu geserveerd. 

De kosten voor het driegangenmenu bedragen €9,-. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 dagen voor aanvang bij Jolisa van Zanten via telefoonnummer 0418-582033.

Kleding maken doe je zo.

Kleding maken doe je zo is in 2017 opgericht door drie enthousiaste vrouwen. De club biedt bijvoorbeeld hulp bij het inkorten van broeken en het maken van knoopsgaten. Er zijn diverse lapjes, ritsen en knopen te koop in allerlei kleuren en maten. Sinds kort is er ook een breicafé waar je kunt leren breien en gezellig een kop koffie kunt drinken. Schuif gezellig aan en brei mee. Het wol ligt klaar!

 

Kleding maken doe je zo vindt om de 14 dagen plaats op woensdag van 09:00 tot 12:00 uur in Dorpshuis De Poort in Herwijnen.

Buurtontmoetingsplek (BOP) Herwijnen

De BOP is er voor iedereen!

 

Bij de buurtontmoetingsplek dat een keer in de 14 dagen plaatsvindt, kunt u onder het genot van een kopje koffie een gezellig praatje maken of een spelletje spelen. 

Er worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt ieder nieuw seizoen gestart met een sjoelcompetitie en is er één keer per maand een ochtend waarbij er voorlichting wordt gegeven over een actueel onderwerp of komt er iemand langs die over zijn hobby vertelt. 

De data en het programma zijn te vinden in Het Kontakt, Weekblad West Betuwe en via deze link.

Vrouwen van Nu, afdeling Herwijnen, heeft een ontmoetingsfunctie voor vrouwen uit Herwijnen en omgeving. Zij organiseren jaarlijks 8 afdelingsavonden, een slotavond, een sinterklaasavond en een kerstviering. Daarnaast nemen zij ieder jaar deel aan een provinciale ontmoetingsdag, een agrarische dag, twee reisjes, gaan ze gezamenlijk fietsen en naar de film. Ook hebben de Vrouwen van Nu Herwijnen een leeskring en een handwerkclub.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op de website www.vrouwenvannuherwijnen.nl of kom vrijblijvend kennis maken tijdens de afdelingsavond die elke 1e woensdag van de maand plaatsvindt om 19:30 uur in Dorpshuis De Poort.

't Nut Herwijnen

't Nut Herwijnen biedt een gevarieerd programma. Zo organiseren zij in de wintermaanden vier lezingen/presentaties in Dorpshuis De Poort, een theaterbezoek, een middagexcursie en een dagtocht met een diner als afsluiting.

Kijk voor meer informatie en het volledige jaarprogramma op www.nutalgemeen.nl. Meer informatie is ook op te vragen via telefoonnummer 0418-581959.

Schietvereniging de Musketiers is een vereniging uit Herwijnen. De schietvereniging schiet met 4.5mm luchtwapens en hiermee worden onderlinge competities gehouden. Daarnaast schiet S.V. de Musketiers ook tegen andere verenigingen tijdens wedstrijden die worden georganiseerd door de Betuwse Schiet Federatie (BSF). 

 

 De schietvereniging is iedere maandagavond te vinden in Dorpshuis de Poort in Herwijnen. Wilt u meer weten over S.V. de Musketiers? Bezoek de website: www.svdemusketiers.nl.

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact met ons op.

bottom of page